Derde zege Yankees in World Series

De New York Yankees staan op de drempel van de 24ste overwinning in de World Series. De roemruchte honkbalclub won afgelopen nacht ook het derde duel in de finale van de Noord-Amerikaanse profcompetitie. De Yankees zijn na de 5-4 zege op de San Diego Padres slechts een overwinning verwijderd

van de officieuze wereldtitel. De World Series gaan om vier gewonnen wedstrijden. De Padres spelen komende nacht opnieuw een thuisduel. Bij verlies zijn ze uitgeschakeld.

Scott Brosius was de uitblinker voor de Yankees. Hij sloeg twee homeruns en zorgde met zijn verre slagen voor twee extra punten aangezien twee medespelers op de honken stonden. “Hier heb ik als kind van gedroomd, deze prestatie had ik alleen thuis in mijn achtertuin geleverd' vertelde Brosius, die eerder dit seizoen overigens ook werd betrapt op dergelijke uitspraken.

Tweede pitcher Trevor Hoffman van de Padres werd de grote verliezer. Hij kon de 3-0 voorsprong van zijn ploeg niet vasthouden. Net als in de eerste wedstrijd in New York verspeelden de Padres daarmee een gunstige uitgangspositie. Volgens eerste pitcher Sterling Hitchcock zijn de titelkansen nu bijna verkeken voor San Diego

dat in 1984 verliezend finalist was tegen de Detroit Tigers. “Maar gelukkig horen wonderen nog tot de mogelijkheden in dit land', zei Hitchcock na afloop.

Voor de Yankees komt een nieuw record in zicht. In de American League won de club dit seizoen 114 competitiewedstrijden

waarmee het record aantal zeges werd verbeterd. Slechts de Chicago Cubs behaalden in 1906 meer overwinningen, maar toen kende de competitie een andere opzet. Als de Yankees de World Series winnen, zijn ze de enige wereldkampioen met zoveel reguliere zeges, want de Cubs waren in 1906 verliezend finalist.