Bern wil miljoenen van broer Salinas

De Zwitserse justitie legt beslag op 114,4 miljoen dollar uit het bezit van Raul Salinas, de broer van de Mexicaanse ex-president Carlos Salinas

(1988-94). Raul Salinas zit in een Mexicaanse gevangenis, verdacht van een politieke moord en illegale verrijking. De Zwitserse federale aanklager Carla del Ponte gaf opdracht tot beslaglegging op het fortuin van Raul Salinas, omdat het voor een groot deel afkomstig is uit beschermingsgeld, betaald door drugshandelaren die in Mexico opereerden. Ze zouden Salinas in een periode van tien jaar in totaal een

half miljard dollar hebben betaald. Van het door de Zwitserse justitie opgeeiste geld staat 89,9 miljoen dollar op Zwitserse bankrekeningen en 24,5 miljoen dollar op een bankrekening in Londen die wordt beheerd door

een in Zwitserland gevestigd financieel instituut. Salinas protesteerde gisteren per brief. Del Ponte zou “dubieuze' getuigen hebben ondervraagd het fortuin hebben overdreven en Salinas valselijk van contacten met drugshandelaren hebben beschuldigd. (Reuters, AFP, AP)