Agent verliest zijn pistool bij rellen

Een agent van de Rotterdamse politie heeft gisteravond zijn dienstpistool verloren bij ongeregeldheden na afloop van de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag in Rotterdam. De politie hield in totaal 22 supporters aan.

Volgens de politie heeft de betrokken agent zijn dienstwapen vermoedelijk verloren bij het uitvoeren van een charge na afloop van de wedstrijd. Daarbij probeerde de politie achtergebleven Feyenoord-supporters, die de aanhang van ADO Den Haag te lijf wilden gaan uit de omgeving van het stadion te verdrijven. De politie stelt vandaag een onderzoek in naar het verdwenen wapen.

Zowel voor als na afloop van de wedstrijd braken ongeregeldheden uit. Op het moment dat de suppoters van ADO Den Haag bij het Feyenoordstadion arriveerden stormde de aanhang van de Rotterdamse voetbalclub naar de hekken die de beide supportersgroepen van elkaar moesten scheiden. De mobiele eenheid werd ingezet om te voorkomen dat de aanhangers van de beide clubs elkaar te lijf te lijf zouden gaan.

Aanhangers van beide voetbalclubs bekogelden elkaar en de politie voor de wedstrijd met stenen en delen van een hekwerk. Een agent van de Spoorwegpolitie raakte licht gewond aan zijn been toen hij de vernielde hekken wilde opruimen. De Rotterdamse politie

had honderden agenten op de been gebracht om rellen te voorkomen. Het korps kreeg daarbij versterking van politiemensen uit vier andere korpsen. Komende week valt de beslissing of de finale van het Europees kampioenschap voetbal, dat in 2000 in Nederland en Belgie wordt gehouden al dan niet in het Feyenoordstadion wordt gespeeld.

Eerder op de avond deden zich ook problemen voor rond station Hollands Spoor in Den Haag waar de ADO Den Haag-aanhang zich verzamelde voor vervoer naar Rotterdam. De politie pikte ruim twintig supporters uit de groep die geen geldige kaartjes hadden.

In een reactie op de ongeregeldheden overweegt loco-burgemeester H. Simons van Rotterdam alle risicovoetbalwedstrijden voortaan overdag te laten spelen.