Selectie: Televisie; ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Onder meer een reportage over het imago van de zorgsector en een campagne met als doel jong en oud te interesseren voor een baan in die sector. In de studio een gesprek met de heren Wirtz van de AbvaKabo en Wagenaar van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ned.2 17.35-18.43u.

Netwerk. Reportage over de voetbalclub Volendam die als er niet snel drie miljoen gulden op tafel komt, wellicht het profvoetbal zal moeten verlaten. Verder een analyse over het asielzoekersprobleem. Ned.1 20.31-21.06u.

Nova. Aandacht voor o.a. de nieuwe Duitse regering de vredesonderhandelingen tussen Arafat en Netanyahu in het conferentieoord Wye Plantation in Amerika, een portret van de vertrekkende topman en oprichter van Martinair, Martin Schroder en een nieuwe therapie met elektrische prikkels om bij verstandelijk gehandicapten zelfverwonding tegen te gaan. Ned.3 22.34-23.10u.

DOCUMENTAIRES

Gestrand. Bij een verkeersongeluk op weg naar een camping aan de Costa Brava raken de auto en caravan van een Nederlands gezin total loss. Het steunpunt van de ANWB in Barcelona biedt vervangend onderkomen op de gewenste camping. Ook een reportage over zakkenrollers in Amsterdam. Ned.1, 19.00-19.30u.

Hitlers Krieger. Historische documentaireserie over Hitlers `helpers'. Vandaag een portret van Wilhelm Keitel. Hij was het prototype van de volgzame generaal in dienst van Hitler. Toch was hij niet slechts een marionet en was hij persoonlijk verantwoordelijk voor de dood van meer dan twee miljoen Russische krijgsgevangenen in de winter van 1941-42. In de laatste weken van de oorlog zorgde hij bijna voor een massale inzet van gifgassen. Duitsl.2 20.15-21.00u.

O dierbaar Belgie. Humoristische documentaire over Belgie. Iedereen wil meer openbare toiletten, maar niemand maakt er gebruik van! Wat is er mis met de Belgische openbare toiletten? En hoe zit het met de hygiene van de Belgen? Belg.2, 20.30-21.00u.

Histories: Cherchez la femme. Portret van Evita Peron en wat er met haar gebalsemde lichaam is gebeurd na haar dood.

Dat heeft nog jarenlang een rol gespeeld in de Argentijnse politiek. Belg.2 21.00-21.50u.

Flightline 3. Documentaireserie over de luchtvaart. Vandaag de meest gewaagde vliegstunts, aandacht voor de restauratie van een klassieke Constellation en de vele facetten van vliegtuigonderhoud. Vooral de ijsafzetting op de vleugels is een voortdurende bron van zorg. Discovery 21.30-22.00u.

De ondergang van een volk. In het oosten van Turkije waar nu nog maar zo'n 2000 christenen leven woedt een hevige strijd tussen de Koerden en de Turkse overheid. Circa 25 jaar geleden waren er in het gebied nog 80.000 christenen. De christenen die over zijn gebleven, voelen zich verplicht de eeuwenoude christelijke cultuur in stand te houden. Ned.2, 21.35-22.00u.

Timewatch. Historische documentaireserie. Zwitserse banken zijn vaak beschuldigd van samenwerken met de nazi's gedurende WO II, maar ze waren niet de enigen. Ook Britse en Amerikaanse banken hebben destijds zaken gedaan met nazi-Duitsland. BBC 2 22.00-22.50u.

37. Reportageserie. Pater Amorth heeft als exorcist ongeveer veertigduizend uitdrijvingen gedaan, volgens de oude regels van het Rituale Romanum uit 1614. Duitsl.2, 22.15-22..TE: De late shift. De lokale tewerkstellingsprojecten schieten als paddestoelen uit de grond. Laaggeschoolden en langdurig werklozen kunnen klussen voor een uitkering. Hoe gaan die projecten in hun werk, wie maakt er gebruik van en is er uiteindelijk goede aansluiting op de reguliere arbeidsmarkt? Belg.2 23.05-23.35u.

MUZIEK

The Artist - He's the one. Optreden en een interview met The Artist, vroeger bekend onder de naam Prince. BBC2 19.25-19.45u.

INTERVIEWS

Bij Violet. Violet Falkenburg ontvangt de Belgische zanger Raymond van het Groenewoud en de Rotterdamse columniste Carrie. Ned.1, 22.02-22.44u.

SPORT

Voetbal. Rechtstreeks verslag van de UEFA-cup voetbalwedstrijd Willem II-Real Betis Sevilla en later een ruime samenvatting van Vitesse-Bordeaux. Ned.3 19.55-22.00u. en Ned.2, 23.00-23.45u.

KUNST

Leuven centraal. Talkshow over kunst. Met vandaag een gesprek met Jan Hoet - dit jaar voorzitter van de Generale Bank Literatuurprijs - over de naar zijn idee geopende expositie over kunst, geld en macht. Ook te gast: choreograaf Wim Vandekeybus en zangeres Khadja Nin uit Burundi. Belg.2 22.20-23.05u.

FILM

Three Fugitives (Francis Veber, 1988, VS). Amerikaanse remake van Vebers eigen Les Fugitives (1966) is misdaadkomedie waarin ex-crimineel wordt ontvoerd door bankovervaller. Nick Nolte en Martin Short spelen de rollen van Gerard Depardieu . Veronica 20.30-22.15u.

The Hunt for Red October (John McTiernan, 1990, VS). Zie Film-vooraf. BBC1, 23.15-1.25u.

Madame Curie (Mervyn LeRoy, 1942 VS). Statige biopic van MGM over de Franse natuur- en scheikundige Marie Curie (1867-1934) die samen met haar man het radium ontdekte en een Nobelprijs kreeg. Duitsl.1, 0.45-2.45u., zwart-wit nagesynchroniseerd.

Beyond Rangoon (John Boorman, 1995, VS). Regisseur van o.a. Deliverance en Point Blank betoont zich een behendig en tactvol verteller in politiek bewogen avontuur over Amerikaanse, in rouwverwerkingsproces verwikkelde toeriste (Patricia Arquette) die steeds meer geinvolveerd raakt bij politieke crisis in het Birma van 1988. Duitsl.2 1.10-2.45u. nagesynchroniseerd.