Pinto nu ook weg bij VVD

Dr. D. Pinto, directeur van het Intercultureel Instituut en bijzonder hoogleraar interculturele studies aan de Universiteit van Amsterdam, heeft bedankt als lid van de VVD.

Pinto zegde zijn lidmaatschap op vanwege de standpunten van de VVD over asielzoekers. Aanleiding vormde de uitlatingen van VVD-Kamerlid Kamp vorig week bij het Kamerdebat over de opvang in tenten van asielzoekers in Ermelo.

Pinto maakte zijn besluit gisteren zelf bekend in het EO-programma Het Elfde Uur.

De VVD'er uitte eerder al kritiek op de wijze waarop voormalig VVD-leider Bolkestein het minderhedenbeleid aan de orde stelde. Pinto deed vorig jaar bij de kandidaatstelling voor de Tweede-Kamerverkiezingen tevergeefs een gooi naar een Kamerzetel.

Pinto was eerder lid van de PvdA en van D66.