McDonald's boekt forse kwartaalwinst

Het Amerikaanse McDonald's heeft in het derde kwartaal een netto resultaat genoteerd van 489 miljoen dollar tegenover 449 miljoen dollar in de vergelijkbare periode vorig jaar. De omzet nam toe van 3,01 miljard tot 3,22 miljard dollar.

Vooral over de resultaten in de Verenigde Staten was president-directeur Jack Greenberg te spreken. Toch zal McDonald's in de VS een aantal restaurants sluiten als gevolg van te lage omzetten. Ook in vijf Zuidoost-Aziatische landen volgt de onderneming een behoedzaam beleid. Bij elkaar sluit McDonald's bijna 200 restaurants. Daartegenover staat de opening van 1.800 nieuwe vestigingen dit jaar. Wereldwijd heeft de keten meer dan 23.000 restaurants.

Over de eerste negen maanden bleef de winst licht achter bij die over dezelfde periode vorig jaar. Netto boekten de fastfoodrestaurants 1,31 miljard dollar tegen 1,35 miljard dollar. De omzet liep terug van 9,54 miljard tot 9,20 miljard dollar. (KRF)