Man zoek in gevangenis

DEN HAAG, 20 OKT. Justitie heeft na anderhalve maand nog geen sporen kunnen vinden van een dertigjarige Hagenaar die sinds 1 september niet meer gesignaleerd is in de gevangenis in Scheveningen. Het is niet duidelijk of de man zich in het complex verschanst of is ontsnapt.

De Hagenaar, die vastzat wegens diefstal, bleek ruim zes weken geleden opeens spoorloos verdwenen te zijn. Tot nu toe tast justitie volledig in het duister over waar de man zich bevindt. Sporen van een mogelijke ontsnapping zijn niet gevonden.

Direct na de verdwijning werd onder meer verondersteld dat de Hagenaar gewoon met zijn bezoek mee naar buiten was gelopen, maar bewijzen daarvoor konden niet worden geleverd.

Ook kon niet worden vastgesteld dat de gevangene bij een eventuele ontsnapping hulp van binnenuit heeft gehad.

Het uitkammen van verschillende afdelingen van de gevangenis, omdat niet zeker is dat de vermiste Hagenaar is ontsnapt, leidde tot dusver tot niets.

Persofficier mr. S. Horstink laat weten dat het onderzoek van de rijksrecherche nog steeds gaande is en dat nog steeds wordt gezocht naar de gevangene. Daarbij wordt nog steeds rekening gehouden met de theoretische mogelijkheid dat de man zich nog ergens in het complex bevindt.