Voetbal Italie

In Italie zorgde AS Roma voor een daverende verrassing. Tegen koploper Fiorentina bogen de Romeinen in een tumultueuze slotfase een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning. Dat gebeurde met slechts negen spelers, nadat Di Biagio en Candela halverwege de tweede helft uit het veld waren gestuurd. Fiorentina raakte daarop het spoor volkomen bijster. Aleinitsjev en Totti profiteerden van de wanorde. Batistuta had Fiorentina op voorsprong gezet.

Juventus en AC Milan maakten geen gebruik van het puntverlies van Fiorentina. Juve kwam niet verder dan 1-1 tegen Vicenza, AC Milan ging met 1-0 onderuit bij Cagliari. Topschutter Bierhoff miste de strafschop die voor 1-1 had moeten zorgen. Ook Internazionale liet de kans de koppositie over te nemen. Op eigen veld verloor de ploeg in een spectaculaire wedstrijd met 5-3 van Lazio Roma.

Voor Inter scoorde de Nederlandse middenvelder Winter met een daverende uithaal.