TAGLIATELLE MET MOSSELEN EN PAPRIKA

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg er de 3 paprika's op. Rooster ze circa 20 minuten in de oven, waarbij u ze af en toe omdraait tot ze rondom geblakerd zijn.

Neem ze uit de oven, dek ze af met een theedoek en laat ze 10 tot 15 minuten staan. Pel ze en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd ze in repen.

Was de mosselen. Gooi open exemplaren weg die na een stevige tik niet dichtgaan. Doe de mosselen in een ruime pan, strooi er de prei, peterselie en zout en versgemalen peper over. Giet er wat witte wijn over en leg het deksel op de pan.

Breng de mosselen op een hoog vuur aan kook en laat ze circa 6 minuten koken, waarbij u de pan een paar keer stevig schudt tot ze open zijn. Schep de mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en doe ze in een kom.

Passeer het kooknat door een met een natte doek beklede zeef boven een schone pan. U zult ongeveer 6 deciliter hebben. Zet de pan op een middelhoog vuur en laat het mosselkooknat tot circa 1,25 deciliter inkoken.

Haal de mosselen uit hun schelpen, doe ze in een kom en gooi de schelpen weg. Dek de mosselen af om ze warm te houden.

Breng een grote pan gezouten water aan de kook en doe er de venkelknol en de tagliatelle in. Roer alles goed en kook de pasta en venkel in circa 9 tot 10 minuten bijtgaar.

Roer intussen het saffraanpoeder door het ingekookte mosselkooknat. Neem de pan van het vuur en giet er al kloppend met een staafmixer of garde de olijfolie in een dun straaltje bij.

Giet de pasta en venkel af en doe beide in een voorverwarmde dienschaal. Schep er de repen paprika, de mosselen en de saus door. Dien op.

    • Kim Maclean