Selectie: Televisie; ACTUALITEITEN

2 Vandaag. O.m. een gesprek met de Dalai Lama over zijn visie op de speelfilms zoals bijvoorbeeld Seven years in Tibet en Kundun en het beeld dat daarin van Tibet en de Chinese overheersing wordt gegeven. Ned.2 17.35-18.43u.

Netwerk. Reportage over de vorig jaar op het Griekse eiland Samos verdwenen 54-jarige pastor Frans Klein. Zondagavond 11 oktober werd zijn stoffelijk overschot in een ravijn gevonden. Twee broers willen hem in Nederland begraven. Ned.1, 20.30-21.00u.

Het elfde uur. Gasten zijn onder anderen Benno Baksteen, woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse verkeersvliegers en de hoogleraar David Pinto die jaren geleden bekend werd door zijn uitspraak dat allochtonen niet dood geknuffeld moeten worden. Ned.2, 22.15-23.00u.

Nova. Aandacht voor de aanhouding van de ex-dictator van Chili Pinochet en een reportage over de dorpjes die zullen verdwijnen bij uitbreiding van de luchthaven Schiphol. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

Prometheus. Inleiding en videoverbeelding van de muzikale wereld van Alexander Skrjabin. Zie TV-vooraf. Ned.3, 20.25-21.14u.

Here and now. In de afgelopen acht jaar hebben in Britse gevangenissen meer dan vierhonderd gevangenen zelfmoord gepleegd. Bijna een kwart van hen was tussen de vijftien en eenentwintig jaar. Achtergebleven familieleden hebben hier vragen over, maar krijgen geen antwoord. Verder brengen Robbie Williams en Sankha Guha verslag uit van de UNICEF polio-inentingscampagne op Sri Lanka. Afl.: Silence and secrecy. BBC1, 20.30-21.00u.

Health farm. Over het stoppen met roken in het kuuroord Forest Mere. Na een aantal therapieen waaronder acupunctuur, hypnose en ademhalingsoefeningen ondergaan de rokers de ultieme test: een bezoekje aan de plaatstelijke pub. BBC1, 22.30-23.00u.

TheWebStory.com/today. Serie over de toekomst van het World Wide Web. Vanavond over het veelgebruikte Internet als nieuw domein voor de commercie.

BBC2, 20.30-21.00u.

Maurice De Wilde: Vergelding en repressie. Serie over aanslagen en repressie tijdens en na WO II in Belgie. Al in maart '42 werden er verzetsaanslagen op collaborateurs gepleegd. Daarom werd het Departement Securite et Information (DSI) opgericht, geleid door Rexist Charles Lambinon en in nauwe samenwerking met de Sicherheitsdienst, dat tot bestrijding van het verzet en represailleacties overging. Belg.2, 22.35-0.15u.

DRAMA

The Cops. Eerste aflevering van een 8-delige politieserie die het gevoel geeft naar een documentaire te kijken. In deze aflevering is agente Mel Draper in een nachtclub speed aan het snuiven als zij zich realiseert dat ze over een half uur op haar werk moet zijn. BBC2, 22.00-22.50u.

AMUSEMENT

Radar. Live uitzending over consumentenzaken waarin problemen van mensen worden gesignaleerd en waarin kijkers hun opmerkingen kunnen doorbellen. En het favoriete product van de week. Ned.2 19.00-19.25u.

Breekijzer. Pieter Storms begint weer een nieuwe reeks afleveringen waarin hij het opneemt voor mensen die bij bedrijven instellingen en overheid nul op rekest krijgen. Vanavond gaat het over een man uit Dordrecht die een Dominicaanse vrouw naar Nederland probeert te halen, eindexamenleerlingen van een horecavakschool die niet met een wijnreis mee kunnen en een 60-jarige man die zijn model van de Titanic van een museum in Vlissingen terug wil krijgen. RTL4, 20.30-21.00u.

Taxi. Nieuwe reeks afleveringen in de serie waarin de taxichauffeurs Loes Luca, Yvonne van den Hurk, Jan Mom en Hans Kesting passagiers tot ontboezemingen trachten over te halen. In deze uitzending gaar het over soep, soep en nog eens soep en over een jonge vrouw die onlangs haar moeder heeft verloren.

Ned.1, 22.26-22.56u.

FILM

Number One Fan (Jane Simpson, 1995, VS). Thriller met erotische inslag waarin mega-Hollywoodster zich laat verleiden door fan die zich ontpopt tot psychotische stalkster. Hoofdrol van zoon van Steve McQueen (Chad) bijrollen van de zonen van Walter Matthau (Charles) en Aldo Ray (Eric Da). RTL5, 20.30-22.15u.

Jade (William Friedkin, 1995, VS). Door minder gebruikelijke slaapkamertaferelen gekenmerkte thriller, beetje slordig geschreven door Joe (Basic Instinct, Showgirls) Eszterhas. Officier van justitie David Caruso onderzoekt de moord op een welgestelde zakenman. Hoofdverdachte is Linda Fiorentino, een in geweld gespecialiseerde psychologe annex femme fatale met een hang naar ruige, betaalde seks met invloedrijke personen. SBS6, 20.30-22.10u.

Beyond Rangoon (John Boorman, 1995, VS). Regisseur van o.a. Deliverance en Point Blank betoont zich een behendig en tactvol verteller in politiek bewogen avontuur over Amerikaanse, in rouwverwerkingsproces verwikkelde toeriste (Patricia Arquette) die steeds meer geinvolveerd raakt bij politieke crisis in het Birma van 1988. Duitsl.2, 22.15-23.50u., nagesynchroniseerd.

Kuffs (Bruce A. Evans, 1991, VS). Nogal gewelddadige politiekomedie maakt gewiekst gebruik van locaties in San Francisco. Voortijdige schoolverlater Christian Slater aast op moordenaar van zijn broer. BBC1, 23.45-1.20u.

West Side Story (Robert Wise & Jerome Robbins, 1961, VS). Klassieke verfilming van Leonard Bernsteins musical over jeugdgangs in New York werd symbool van vrijheid en verzet voor wie toen jong was. Vele Oscars. Natalie Wood en Richard Beymer zingen met de stemmen van Marni Nixon en Jimmy Bryant. Ook met Rita Moreno. Duitsl.1, 1.00-3.25u. nagesynchroniseerd.

Der Mann, der Sherlock Holmes war (Karl Hartl 1936, Duitsland). Succesrijke misdaadkomedie waarin Hans Albers en Heins Ruhmann zich uitgeven voor Holmes en Watson. Morgen, Duitsl.1 10.15-12.00u., zwart-wit.