Sampras winnaar Weens toernooi

Pete Sampras heeft gisteren het tennistoernooi in Wenen gewonnen. Daarmee boekte de 27-jarige Amerikaan zijn 56ste toernooizege. Sampras versloeg in de finale de Slowaak Karol Kucera in drie sets: 6-3, 7-6 en 6-1.

Sampras dankte zijn startbewijs in Wenen aan een vriendendienst van de Duitser Boris Becker, die zijn wildcard vrijwillig afstond. Sampras wilde graag in Oostenrijk spelen, opdat hij dit kalenderjaar voor de zesde opeenvolgende keer als nummer een van de wereld afsluit. Daarmee kan Sampras het record van Jimmy Connors verbeteren.

In Singapore behaalde Marcelo Rios zijn zevende toernooizege in dit jaar. De Chileen versloeg de Australier Mark Woodforde in twee sets: 6-4 en 6-2. Rios passeerde de Australier Rafter op de wereldranglijst en steeg van de derde naar de tweede plaats. (ANP)