Overwinning brengt Real Madrid terug aan leiding in Spanje

Na nederlagen tegen Spartak Moskou en Betis Sevilla heeft Real Madrid weer een overwinning behaald. De ploeg van trainer Hiddink won zaterdag met 4-3 van Real Zaragoza en hernam daardoor de koppositie in de Spaanse voetbalcompetitie. Barcelona stelde teleur met een gelijkspel (1-1) tegen middenmoter Salamanca.

Real nam zaterdag tot drie keer toe een voorsprong, maar telkens kwam Zaragoza langszij. Hierro (strafschop), Roberto Carlos, Raul en Mijatovic scoorden voor de Madrilenen, Milosevic, Lopez en Gonzalez voor de thuisploeg. Doelman Illgner redde Real in de slotfase van het enerverende duel, waardoor Hiddink voorlopig weer stevig in het zadel zit.

Barcelona had opnieuw veel moeite met Salamanca, de ploeg die afgelopen seizoen twee keer te sterk was voor de Catalanen. Zaterdag brak Barcelona de ban door een doelpunt van Cocu, een van de vier Nederlanders in de basis bij de ploeg van trainer Van Gaal. Na het openingsdoelpunt van Cocu miste Luis Enrique een strafschop, waarna Alonso scoorde voor de bezoekers. Atletico Madrid passeerde Barcelona op de ranglijst door een 3-0 overwinning op Tenerife in een duel waar de arbiter veertien gele en twee rode kaarten uitdeelde.