Ohra blijft geloven in Internet-beleggingen

Na ING Bank komt ook de verzekeraar Ohra met een Internet-beleggingsfonds. Ondanks de moeizame situatie op de financiele markten, waarbij met name technologiebedrijven onder vuur liggen, denkt het concern voldoende geinteresseerde beleggers aan te trekken.

De inschrijving voor het Ohra Internet Fonds begint midden volgende maand, zo bevestigt de verzekeraar. “Natuurlijk staan beleggers op dit moment niet te springen om hun geld in aandelen te steken, maar daar staat tegenover dat Internet nog een van de weinige gebieden is waar daadwerkelijk groei mogelijk is', stelt fondsbeheerder A. Schellen van Ohra in een reactie. “En het fonds hoeft natuurlijk niet vanaf de eerste dag `vol' te zitten.'

Ohra onderscheidt drie soorten Internet-bedrijven waarin belegd zal worden. Meer dan de helft van het geld wordt gestoken in firma's die zich met de infrastructuur bezighouden zoals TimeWarner (kabelbedrijf) en Netscape (navigatie-software). Een derde van de inleg wordt gestoken in bedrijven die daadwerkelijk op Internet actief zijn, zoals producenten van zoekprogramma's (Yahoo). Een derde tak is bestemd voor bedrijven die via Internet producten verkopen zoals Amazon, een `elektronische' boekhandel.

Bij de ING Bank, die vorige maand haar Internet Fund introduceerde, viel de belangstelling enigszins tegen. Het fonds wist zo'n 120 miljoen gulden aan te trekken. “Nadat de introductie van het fonds bekend was gemaakt zijn de marktomstandigheden snel verslechterd', stelt een woordvoerster van ING. “Gezien die verslechtering zijn we nog redelijk tevreden met de interesse.'

Sinds vorige maand heeft het aandeel in het Internet Fund 6 procent in waarde moeten inleveren.