Hooligan staat voor dichte deur

NAC-supporter R. Goedemondt heeft zich zaterdag tevergeefs gemeld op het politiebureau in Zevenbergen. De voetbalfan uit het Brabantse Klundert kreeg aan het begin van dit seizoen een stadionverbod opgelegd van de Bredase voetbalclub na wangedrag rondom het duel NAC-Feyenoord. Bij elke thuiswedstrijd van NAC moet hij een presentielijst tekenen in het naburige Zevenbergen. Zaterdag om 18.00 uur was daar echter niemand aanwezig.

“Ik ben behoorlijk over de rooie', vertelde Goedemondt vanmorgen in het regionale dagblad De Stem. Politiewoordvoerder R. van Kuik betreurt de gang van zaken.

Een bizarre situatie, vindt u niet?

Van Kuik: “Meneer Goedemondt schijnt nogal boos te zijn, maar hij zal moeten begrijpen dat er sprake was van een noodsituatie. Onze mensen werden opgeroepen na een noodoproep van een oudere dame. Dat had op dat moment de prioriteit.'

De heer Goedemondt beweert al voor de tweede keer voor een dichte deur te hebben gestaan.

“Uit navraag bij de collega's is mij daar niets van gebleken. In noodgevallen kan de bezoeker van het politiebureau de noodbel bedienen om een van de surveillance-auto's te alarmeren. Dat heeft meneer Goedemondt ook gedaan, maar het uitzonderlijke geval deed zich voor dat ook de collega's in de auto andere dingen aan het hoofd hadden.'

Volgens de heer Goedemondt zijn de politiefunctionarissen ook niet op de hoogte van de te volgen procedures. Hij zou zelf telkens tekst en uitleg moeten geven. Klopt dit?

“Als dat inderdaad zo is, dan is dat een slechte zaak en een duidelijk signaal dat wij de zaken beter zullen moeten aanpakken. Want er is ons, en voetbalclub NAC, veel aan gelegen het convenant na te leven.'

Staat de politie niet een beetje in z'n hemd?

“Laat ik het zo zeggen: wij zijn niet blij met deze affaire. Maar nogmaals: er was sprake van een noodsituatie. We hadden zaterdag bovendien te maken met ziekmeldingen. Dat maakt de zaken er niet eenvoudiger op, begrijpt u?'