Hockey-competitie

In de Nederlandse competitie leed Den Bosch gisteren de tweede nederlaag van het seizoen. In Wassenaar was het ongeslagen HGC met 3-0 te sterk voor de landskampioen, die een dag eerder ternauwernood won van Kampong (4-3). Bram Lomans benutte twee strafcorners voor HGC en bracht daarmee zijn seizoentotaal op dertien. Bij de thuisploeg maakte Tycho van Meer zijn rentree na een sleutelbeenblessure die hem anderhalve maand aan de kant hield.

Het herstel van vice-landskampioen Amsterdam laat voorlopig op zich wachten. Een dag na de ruime overwinning op hekkensluiter Hattem (10-1) verloor de ploeg van speler-coach Jacques Brinkman in Utrecht met 2-1 van Kampong. Amsterdam bezet na acht speelronden de zesde plaats. “We moeten ons nu richten op de vierde plaats', aldus Brinkman, die in beide duels international Windt en waterdrager Gerritsen buiten de ploeg liet.

Oranje Zwart behoudt de leiding in de hoofdklasse. Zaterdag won de ploeg uit Eindhoven met 3-2 van HCKZ, gisteren met 4-2 van SCHC. De twee buitenlandse sterspelers de Australier Jay Stacy en de Pakistaan Shahbaz Ahmad, scoorden in beide duels ieder een keer. Zondag speelt de lijstaanvoerder tegen HGC de nummer drie van de ranglijst.

Bloemendaal volgt Oranje Zwart op twee punten. De ploeg van coach Bert Bunnik versloeg dit weekeinde achtereenvolgens HDM (1-4) en nieuwkomer Venlo (4-3). De beslissende treffer in het harde duel kwam gisteren op naam van middenvelder Menno Booij. Topscorer Jaap-Derk Buma, in beide duels goed voor een doelpunt ging zaterdag door zijn enkel, maar kwam gisteren wel in actie.