WEBSITE

De Kinderkast-Televisieprijzen worden uitgereikt aan de beste kinder-televisieprogramma's. Er zijn drie soorten prijzen: een Unicef-prijs, een vakjury-prijs en een publieksprijs. In de laatste categorie bepalen kinderen welk programma wint. Via de telefoon kun je zaterdag 24 oktober stemmen tijdens de uitzending van het Cinekid Gala.

Van de genomineerden in de categorie publieksprijs (waaronder Sesamstraat, Loenatik, Flodder, Het klokhuis en Jules Unlimited) zijn op de Kinderkast-site foto's en filmpjes te vinden. Van de overige genomineerden, die in de race zijn voor de Unicef-prijs en de vakjury-prijs, zijn alleen foto's te zien.

Verder zijn op de site tips te vinden met dingen waarop je moet letten bij het beoordelen. Zoals de indruk die een programma op je maakt (“vergeet je alles om je heen als je kijkt?') of hoe het programma is gemaakt (“doen de acteurs of presentatoren het goed?').

De origineel vormgegeven site is via een afstandsbediening te bedienen. Voor deze `zapper' heb je de plug-in Shockwave nodig, maar er is ook een versie van de site voor mensen zonder. Ook voor de filmpjes is een plug-in nodig, Real-player. (De plug-ins zijn gratis vanaf de site te downloaden).

De programma's die kans maken op een prijs worden vanaf aanstaande woensdag (21 oktober) op Nederland 1 uitgezonden.

Kinderkast 98 is een samenwerking tussen Stichting Jeugdinformatie Nederland (www.sjn.nl) en Cinekid (www.cinekid.nl). Op de site van SJN is verder ook nog het jongerenmagazine 16ofzo te vinden (www.sjn.nl/16ofzo/).

(www.sjn.nl/kinderkast98)