Selectie Radio: Zondag

De andere wereld van zondagochtend. Bas de Gaay Fortman praat over de Nobelprijswinnaar Economie Amartya Sen. Verder een pleidooi voor kiesrecht voor vreemdelingen van Dirk Jacobs die hierop afgelopen week promoveerde. Radio 1, 7.07-8.00u.

OVT. In het tweede uur het eerste deel van een serie reportages over de geschiedenis van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD). Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met minister van Defensie Frank de Grave over o.a. zijn nieuwe portefeuille en de situatie in Kosovo. Radio 1, 13.30-14.00u.

Buzz. Saskia Kunst vertelt over het door oorlog geteisterde Afghanistan waar zij zeven weken was en waar school, muziek of met vriendinnen over straat lopen voor vrouwen taboe is. Verder o.a. een gesprek met regisseur Eddy Terstall over zijn film Babylon en een ervaringsverhaal over geslachtsziekten. Radio 3, 18.02-20.00u.

Jazz op 4. O.a aandacht voor nieuwe cd's van Het Martin Fondse Oktemble, het trio Fuhler, Bennink en de Joode en The Voice Is The Matter. Radio 4, 23.02-24.00u.

Volgspot. Gesprek met theatermaker Jos Brink over het door hem geschreven en gespeelde blijspel Sassafras dat maandag in Haarlem in premiere gaat. Radio 1 & 2 0.02-1.00u.

Ophef en vertier. Gasten: filmregisseur Heddy Honigmann dichter Gerrit Kouwenaar, theatermaker Rudi van Dantzig en toneelregisseur Peter Pluymaekers. Verder een discussie tussen Desmond Spruijt en Carel Blotkamp over kunst in de openbare ruimte n.a.v. het kort geding tussen Peter Struycken en het Rotterdamse Architectuur-instituut. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het dal. Gesprek met hoogleraar medische ethiek Inez de Beaufort die geen bewaar heeft tegen het klonen van mensen of het kunstmatige bevruchting van vrouwen na de menopauze. Radio 5, 16.02-16.45u.