Selectie Radio: Zaterdag

Tema. In dit magazine over onderwijs, zorg en arbeid vanmiddag o.a. ondernemingen in de binnenvaart. Veel verladers zien in de binnenvaart een goede en goedkope oplossing voor het dure fileprobleem op de weg. Radio 5, 14.02-15.00u.

Het studiehuis. Discussie over de invoering van het Studiehuis. Ook aandacht voor leerbronnen op radio en Internet voor leerlingen in de bovenbouw. Radio 5, 15.02-16.00u.

Radio uit. Gesprekken met Hans Snoek - oprichtster van het Amsterdamse jeugdtheater De Krakeling - over het 20-jarig jubileum en met Johan Anthierens over de zanger Jacques Brel. Radio 5, 17.05-17.50u.

Het roze rijk. Aandacht voor het homohuwelijk in Frankrijk. Een wetsvoorstel van de regering Jospin over de partnerregistratie werd afgelopen dinsdag weggestemd door de rechtse oppositie. En het jongerencongres `Sexuality in Europe' dat afgelopen week plaatsvond in Amsterdam. Radio 5, 18.02-18.45u.

Music. Optreden van Les Zazous die Katwijkse beat in een jaren negentig jasje brengt. Radio 2, 19.02-22.00u.

Volgspot-live. Gospelzanger Ralph van Manen zingt over relaties tussen mensen, zijn gezin en god. Radio 2, 22.00-24.00u.

4 FM. O.a. live uit de Oosterpoort in Groningen de Jazz Marathon met o.a. Dave Douglas en John Scofield. Radio 4, 23.02-24.00u.

Easy listening. Muziek van Vincent Youmans, vriend, collega en leeftijdgenoot van Gershwin die onder meer Tea for two en More than you know componeerde. Ook een concert van het orkest The Beau Hunks met o.a. de solisten Fay Lovsky, Mathilde Santing, Greetje Kauffeld en Robert Long. Radio 1 & 2 0.02-2.00u.