Rente in Canada en Hongkong ook omlaag

In navolging van de Verenigde Staten heeft ook de Canadese centrale bank de rente verlaagd. Het belangrijkste Canadese rentetarief ging vrijdag een kwart procentpunt omlaag naar 5,5 procent.

Ook de grootste banken in Hongkong hebben gisteren, in navolging van de Amerikaanse centrale bank besloten hun rentes te verlagen. Het belangrijkste rentetarief wordt maandag met een kwart procentpunt verlaagd naar 9,75 procent.

Eind maart hadden de Hongkongse banken hun rentetarieven voor het laatst aangepast. Volgens hen laten marktcondities het nu toe de rente te verlagen. Analisten hadden de verlaging al zien aankomen. Op een tweede rente-aanpassing van de Amerikaanse centrale bank binnen drie weken kon Hongkong niet achterblijven, aldus de analisten.De Hongkong-dollar is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. (Reuters)