Jaspers simpel naar tweede ronde WK driebanden

Raimond Burgman, Dick Jaspers en Gerwin Valentijn hebben gisteravond in de Franse plaats Reze de tweede ronde bereikt van het WK driebanden. Burgman, biljarter uit Baarn, versloeg in de derde wedstrijd van de eerste ronde de Japanner Arai met 2-0.

Daarmee eindigde Burgman als groepswinnaar. Valentijn won in een bloedstollende driesetter van de Belg Peter De Backer: 15-7 14-15 15-13. Jaspers won zijn derde partij tegen de Belg Francis Forton met 2-0.

Behalve Burgman en Valentijn vervolgt ook Henk Habraken het toernooi. Hij was reeds na twee poulewedstrijden verzekerd van de tweede ronde. Dat hij de derde partij (tegen de Spanjaard Villora) met 2-0 verloor, deed niet meer ter zake. Christ van der Smissen slaagde er niet in door te dringen tot de laatste zestien. De Brabander verloor in drie sets van de Japanner Kobayashi. (ANP)