Heerenveen straft blunders El Hadrioui af

AZ leed gisteravond de tweede nederlaag van het seizoen en de eerste in eigen stadion. Heerenveen won in de Alkmaarderhout met 3-1. Door die zege stegen de Friezen naar de met Feyenoord gedeelde eerste plaats van de eredivisie. De Rotterdammers speelden echter twee duels minder. De zege van Heerenveen was geflatteerd, want AZ had het betere van het spel. Het aanvallend voetbal van de Alkmaarders leverde enkele kansen op, die aan vooral linkerspits Huiberts niet waren besteed.

Heerenveen hield de meeste spelers op eigen helft. Dennis de Nooijer was een eenzame aanvaller. Hij was levensgevaarlijk. Niet bij doelkansen wel met vlijmscherpe passing bij counters. In de 12de minuut maakte Pahlplatz 0-1. Na een pass van Dennis de Nooijer draaide hij weg van Buskermolen en tikte hij de bal langs de uitlopende doelman Moens: 0-1. Vlak voor de pauze tekende Max Huiberts voor de verdiende gelijkmaker van AZ. De linkerspits kapte met het linkerbeen Heerenveen-verdediger Brian Tevreden fraai uit en tikte met rechts raak: 1-1.

Kort daarna miste Huiberts voor open doel echter een dot van een kans. “Een geweldige blunder', verzuchtte hij. In de tweede helft deden twee fouten van verdediger El Hadrioui AZ de das om. Een verkeerde kopbal van de Marokkaan op zijn doelman Moens werd door invaller Houttuin van Heerenveen onmiddellijk afgestraft. Twee minuten later leidde balverlies van El Hadrioui op het middenveld tot een messcherpe counter van de bezoekers. De nieuwe international Talan rondde de aanval uiteindelijk af: 1-3.