BONBON FESTIVAL

Vrouwen opgelet! Een universitair onderbouwd driedubbel-geluksgevoel behoort tot de mogelijkheden. De Universiteit van Reading liet 4000 mensen in 8 verschillende landen hun favoriete bezigheden noemen. Uit het onderzoek bleek dat vrouwen gelukkig worden van winkelen, muziek luisteren en chocola eten. Wat een bof dat tot 25 oktober in Amsterdam het Chocolade festival plaats vindt, want tijdens dat festival kunnen de drie dingen mooi gecombineerd worden.

Met een walkman op het hoofd langs alle bonbonwinkels en andere zaken snellen die voor deze gelegenheid iets speciaals in petto hebben. Ik noem een aantal zaken: Puccini Bomboni, Huize van Wely, Bonbon Jeannette, Pompadour, Unlimited Delicious. Wat is er mooier dan veldonderzoek doen naar het ultieme chocolade genot. In magazijn De Bijenkorf vinden chocolade-demonstraties plaats. Grand Hotel Krasnapolsky heeft een Chocolade High Tea en de Internationale Proeftafel organiseert demonstraties met chocola door Barry Callebaut en Choco-colleges van Johannes van Dam. Er zijn trouwens ook 7 restaurants, `De Zeven van Zuid', die een bijzonder gerecht waarin cacao wordt verwerkt op het menu zetten. Zo kun je bij Roberto's van het Hilton Hotel een speciaal truffel (die van onder de grond, niet die van chocola)-cacao menu bestellen, met onder andere tagliatelle al cacao alla Triestina. Zelf geproefd en zo lekker bevonden dat ik daar graag mijn cornflakes-ontbijt voor inruil. Andere restaurants die meedoen zijn: Aujourd'Hui, Bark Brasserie Restaurant, Brasserie van Baerle, Het Bosch, Le Garage en Sama Sebo. Voor meer informatie over het Chocolade Festival (020-6389002) of Internet: www.euronet.nl/ ~ prtafel/Index.html. Nu een recept om thuis snel een `bonbon' te maken. Wel de vijgen en laat ze uitlekken. Maal ze fijn en voeg zoveel sinaasappelsap toe als nodig is om een smeuïge massa te krijgen waar je balletjes van kunt draaien. Rol de balletjes door verkruimelde pistachenoten, waaraan wat cacaopoeder is toegevoegd. De andere bonbon wordt gemaakt van balletjes marsepein die aan de bovenkant een beetje plat worden gedrukt. Druk daar 2 of 3 koffieboontjes. Rol deze balletjes door verkruimelde walnoten.

LEES DOOR OP PAGINA 4

    • Anne Scheepmaker