Thomas Rap

Uitgever Thomas Rap is van plan zijn bedrijf van de hand te doen. Hij is in onderhandeling met Uitgeverij L.J. Veen over een fusie. Dan zou Thomas Rap een onderdeel worden van de uitgeversgroep Contact/Veen/Atlas. De uitgever wordt binnenkort vijfenzestig en bovendien loopt de huur van het pand van de uitgeverij in de Amsterdamse Staalstraat af. Bij Thomas Rap wil niemand commentaar geven, nadat deze week in een aantal kranten stond dat de gesprekken al enige maanden aan de gang waren.

Het is niet de eerste keer dat Thomas Rap (uitgever van onder andere Youp van `t Hek en De Nederlandse sportbibliotheek) werkt aan een fusie van zijn uitgeverij. Vorig jaar ketste een samengaan met uitgeverij Bas Lubberhuizen op het laatste moment af. `We waren het al over vrijwel alles eens', zegt Bas Lubberhuizen. `Ook over de prijs. Rap zou nog een paar jaar bij het bedrijf betrokken blijven en dan geleidelijk afscheid nemen. De advocaten waren nog met de precieze constructie bezig, toen hij plotseling zei dat hij de uitgeverij liever zelf in de hand hield. Vandaar dat ik een beetje verbaasd ben over het bericht dat hij nu met Veen aan het praten is.' Lubberhuizen is niet kwaad op zijn collega.

`In eerste instantie wel, maar uiteindelijk heeft hij het heel chique opgelost. Alle kosten die wij aan advocaten en dergelijke hadden, heeft hij vergoed.'

Het is de bedoeling dat ook de drie man personeel van Thomas Rap bij Veen zullen worden ondergebracht, maar daarover is nog niets bekend. Uitgeverij Veen, die dinsdag nog erkende dat het voornemen tot samengaan bestaat, wil nu `alle berichten bevestigen noch ontkennen'.

    • Arjen Fortuin