Neiss (IMF) ziet herstel

De Indonesische economie vertoont bemoedigende tekenen van herstel. De waarde van de roepia stijgt en de inflatie neemt af. Dat zei gisteren de belangrijkste Azie-deskundige van het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) Hubert Neiss na een gesprek met de Indonesische president Habibie.

De koers van de roepia weerspiegelt volgens Neiss de mate van vertrouwen in de Indonesische economie. “De roepia is aanzienlijk sterker geworden maar staat nog steeds veel te laag. Er is nog een hele weg te gaan', aldus de IMF-functionaris.

De roepia is deze week opgeklommen naar een koers van 8600 tegenover de dollar, vergeleken met 11.000 een maand geleden en 2400 voor het uitbreken van de crisis in Azie.

Het inflatietempo is volgens Neiss nog steeds hoog maar de trend is dalend. Centrale bankpredisent Sabirin verwacht dat de inflatie in oktober op nul uitkomt door een sterke daling van de prijzen van rijst en plantaardige olie. (Reuters)