Fransen willen in defensieconcern

De Franse regering staat zijn lucht- en ruimtevaartconcern Aerospatiale niet in de weg als dit zich wil aansluiten bij zijn branchegenoten Dasa uit Duitsland en British Aerospace. Daarmee lijkt een belangrijke stap gezet op weg naar een groot Europees defensieconcern.

President-directeur Yves Michot van Aerospatiale verklaarde gisteren in een interview met het dagblad Le Monde dat Parijs geen “dogmatische positie' zal innemen als zijn bedrijf met Dasa en British Aersopace om de tafel gaat zitten. Michot reageert hiermee op berichten dat Dasa en British Aerospace aan een fusie werken.

Aerospatiale, nu nog in handen van de Franse staat, wordt door Parijs geprivatiseerd en samengevoegd met Matra, de technologiedochter van de particuliere Lagardere-groep. Dasa en British Aerospace hebben altijd onderstreept dat zij bij de vorming van zo'n gezamenlijke onderneming geen enkele overheidsbemoeienis willen. (ANP, Reuters)