Clinton nodigt Pakistaanse premier uit

De Amerikaanse president, Clinton, heeft premier Nawaz Sharif van Pakistan uitgenodigd voor een bezoek aan Washinghton. Dat zal waarschijnlijk in december plaatshebben.

Clinton wil met Sharif praten over de economische crisis in Pakistan en over de bestrijding van terrorisme. Pakistan is de afgelopen maanden in zeer ernstige economische problemen gekomen nadat de Verenigde Staten sancties tegen het land uitvaardigden, volgend op de reeks kernproeven die Islamabad afgelopen voorjaar uitvoerde. Sharif is daarnaast in eigen land in een moeilijk parket gekomen door de Amerikaanse raketaanvallen op de basis van de terrorist Osama Bin Laden in het door de Talibaan geregeerde Afghanistan. Pakistan is een bondgenoot van de Talibaan, maar heeft tegelijkertijd de VS hard nodig om het land er financieel weer boven op te helpen. De uitnodiging aan Sharif komt op een moment dat de Indiase staatssecretaris van Buitenlandse Zaken in Islamabad is aangekomen voor gesprekken over de spanningen tussen de twee buurlanden. (Reuters)