Winst Ford hoger door besparingen

Ford heeft opnieuw een hogere kwartaalwinst geboekt. Het Amerikaanse autoconcern noteerde over de afgelopen driemaandsperiode een nettoresultaat van een miljard dollar, vergeleken met 906 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Het is het tiende kwartaal op rij waarin de winst omhoog gaat. Bestuursvoorzitter Alex Trotman schreef die ontwikkeling gisteren vooral toe aan kostenbesparingen. De omzet liep evenwel terug van 36,1 miljard naar 32,6 miljard dollar. In het derde kwartaal had Ford in zijn belangrijkste activiteiten 600 miljoen dollar minder kosten. Dat bracht de totale kostenreductie dit jaar op 1,9 miljard dollar. Dit droeg flink bij tot de recordwinst van 4,9 miljard dollar over de eerste negen maanden van '98. Over dezelfde periode van vorig jaar haalde Ford 4,5 miljard dollar binnen. (KRF, ANP)