Van der Moolen verkoopt dochterbedrijf

Van der Moolen wil de activiteiten van dochter Jonker, Wallich & Matthes verkopen aan de Nederlandse tak van de Prebon Yamane Groep. Ook overweegt het Amsterdamse hoekmans- en marketmakerbedrijf een deelneming in Prebon.

Volgens Van der Moolen heeft het relatief kleine Jonker, Wallich & Matthes met het oog op de komst van de euro een betere toekomst bij Prebon dan bij Van der Moolen. Beide bedrijven bemiddelen tussen grote professionele marktpartijen bij de handel in rente- en valutaproducten en derivaten.

Prebon Yamane behoort internationaal tot de meest toonaangevende partijen in deze markt. Het wereldwijde netwerk van Prebon omvat meer dan 1.800 werknemers. De Nederlandse dochter is tevens betrokken bij de ontwikkeling van de elektriciteitsbeurs in Amsterdam. Jonker, Wallich & Matthes telt 25 personeelsleden.

Van der Moolen is nog met Prebon in gesprek over mogelijke vormen van samenwerking.