Twee jongens molesteren twee treinconducteurs

De politie van Winterswijk heeft gistermiddag twee jongens uit die gemeente aangehouden die twee treinconducteurs in elkaar geslagen hebben. De conducteurs moesten in het ziekenhuis worden behandeld en kunnen naar verwachting enkele weken niet werken.

De twee behoorden tot een groep van zes jongens, die op het perron van het NS-station in Winterswijk op een paar banken zaten. Omdat ze op de rugleuning zaten, met de voeten op de zitting, verzochten de conducteurs de jongens normaal te gaan zitten. Vijf jongens gaven aan dat verzoek gehoor, maar een bleef op de rugleuning zitten. Toen ook herhaaldelijk vragen niets uithaalde, trok een conducteur de jongen aan zijn jas naar voren. De jongen reageerde met een kopstoot. Dat leidde tot een vechtpartij waarbij beide conducteurs, een 51-jarige man uit Almelo en een 37-jarige man uit Aalten, gewond raakten.

De man uit Almelo liep onder andere letsel op aan zijn ribben, zijn collega had kaakletsel.

De twee jongens, veertien en zeventien jaar, werden aangehouden en zitten nog vast. De politie zoekt uit in hoeverre de vier anderen bij de vechtpartij betrokken zijn geweest.