TIENERHELDEN

Naam: Annabel te Hennepe

Woonplaats: Heerde (Gelderland)

Leeftijd: dik 15

School: MAVO 3 Christelijk College de Noordgouw in Heerde

Favoriete serie: Fort Alpha (Ned.2)

De belevenissen van de HAVO 4-klas uit de serie Fort Alpha - tot vorig jaar te zien bij de TROS - waren zeer populair. Zo populair (zo wil het gerucht) dat overwogen wordt de serie op de buis terug te laten keren. Annabel te Hennepe is helemaal voor. Want de leerlingen van Fort Alpha zijn zo lekker extreem. “Ze doen dingen die je zelf niet zo snel zou doen.' Dat bleek wel toen de klas een werkstuk geschiedenis moest maken. “Een apart gozertje, een skater met dreads zei doodleuk tegen de docent dat zijn vader op sterven lag. Wat niet waar was. Nog in dezelfde aflevering kreeg hij flink op zijn donder.'

Soms geniet Annabel juist ook van het realistische van een aflevering - altijd extreem gaat ook vervelen. Zoals die keer dat een van de leerlingen werd lastiggevallen door de gymleraar. “Ze ging naar het hoofd van de school toe, maar die zei alleen maar dat ze zich het wel verbeeld zou hebben en dat hij die man toch niet zomaar kon ontslaan.' Pas toen een ander meisje die man betrapte, werd actie ondernomen. Daarvoor geloofde niemand haar verhaal. “Dat kon je je ook wel voorstellen. De gymleraar leek namelijk eerst best een toffe man.'

Dit is de laatste aflevering van de serie Tienerhelden.