Selectie; Theater

Theater Dagboek van een gek Met deze reconstructie van de legendarische uitvoering uit 1965 brengt Henk van Ulsen een prachtige hommage aan de armzalige ambtenaar uit de titel, die leeft tussen waanzin en fatsoen. Jan Ritsema verzorgt de regie. 15 okt Den Helder, De Kampanje; 16 okt Stadskanaal, Geert Teis; 17 okt Nieuwegein, De Kom; 20 t/m 25 okt Amsterdam, Nieuwe de la Mar Theater. De Waker, De Slaper & De Dromer Youp van 't Hek, grof en poetisch tegelijk, over de verburgerlijking van een groep studenten die had gezworen nooit in de rat race verzeild te zullen raken. 16 okt Enschede Twentse Schouwburg. WilheLmina: Je Maintiendrai Anne-Wil Blankers schittert in deze fraai gekostumeerde en geregisseerde voorstelling als koningin Wilhelmina. De geschiedenis komt heel nabij, de historie is prachtig verbeeld. Ton Vorstenbosch schreef het stuk, Mette Bouhuys regisseerde. 16 okt Amstelveen Schouwburg, 17, 18 okt Veenendaal De Lampegiet, 21 okt Heerlen Stadsschouwburg, 22 okt Venlo De Maaspoort. Dodendans Regisseur Mark Timmer van Theater van het Oosten voegde Dodendans 1 en 2 van August Strindberg samen tot een ellendig drama. De vernietigingsdrang van het echtpaar Edgar en Alice zet zich voort in de volgende generatie: een thema waar dankzij Annemarie Wisse en Margreet Blanken, de beide actrices van het kwartet, toch om kan worden gelachen. 16 okt Den Haag Theater a/h Spui. De Wachtkamer Fascinerende voorstelling over de vergeefse strijd van Tibet tegen de reus China. Hoe voor het eerst sinds de jaren zestig, het `persoonlijke poetisch en politiek wordt'. 16 okt Amsterdam Tropeninstituut, 17, 18 okt Groningen Kruithuis, 21, 22 okt Den Haag Theater aan het Spui.