Schiphol

Regelmatig word ik 's nachts en in de vroege ochtend uit mijn slaap gehaald door dicht over het huis komende vliegtuigen. Dat is niets bijzonders, want met mij worden zeer velen 's nachts door vracht- en passagiersvliegtuigen van hun slaap beroofd.

Wat wel bijzonder is, is dat in de discussies en berichtgeving over Schiphol altijd wordt gesproken over `12.000-15.000 gehinderde woningen'. Mijn huis hoort hier niet toe. Het telt mee bij de 92.000 gehinderde woningen in de 20 KE-zone die in de Planologische Kern Beslissing ook worden genoemd. Samen zijn dit al meer dan 100.000 gehinderde woningen. Het aantal huizen uit de 30 KE-zone moet hier dan nog bij worden opgeteld.

Wanneer de burgers niet meer misleid worden en voortaan het reele aantal gehinderde woningen wordt vermeld in de berichtgeving krijgen we een waarheidsgetrouw beeld van het krankzinnige offer dat de inwoners van vele steden en dorpen in de wijde omtrek van onze nationale luchthaven moeten brengen `ter wille van onze economie'.

    • M.M. Spijker-Assink