ONMISBAAR; de bank

Hoe krijgen we de driezitsbank binnen een week in vorm voor het studentenleven? Een studentenbank-checklist :

1. Vlekken. De bank telt ten minste een vetvlek, diameter minimaal 30 cm. Herkomst: macaronimarathon of een potje spareribs-darten. Optioneel: extra vlekken op basis van lichaamseigen vloeistoffen, zoals bier. Methode: kieper inhoud bakpan over de bank. Vlek goed inwrijven en zeker een dag in volle zon laten indrogen. Korsten verwijderen en eventueel gebruiken als accessoir op stoelen of vloerkleed.

2. Sokken (oud). Bij het optillen van de kussens (let op: een goede studentenbank heeft losse kussens!) komen oude sokken in zicht. Herkomst: snelle opruimactie bij onverwacht bezoek van ouders. Optioneel: verberg ook andere rondslingerende kledingstukken: een boxershort of panty's. Methode: sokken enkele dagen dragen. Stap in dat plasje verschraald bier op de keukenvloer of in die omgevallen asbak. Plaats het geheel onder de kussens en besef: kunst maken is doseren. Per kussen hoogstens twee sokken, liefst van verschillend formaat en tint, om de studentikoze verstrooidheid te onderstrepen.

3. Biotoop. Onder de bank dient zich een geheel Nieuwe Wereld met Wonderlijke Beestjes te ontwikkelen. Micro-organismen dienen zich er te vestigen dat het een lieve lust is. Sta eens stil bij dit verschijnsel en verbaas je over het wonder dat leven heet. Optioneel: maak een kweek van de Nieuwe Wereld, bestudeer het en publiceer er iets over in een wetenschappelijk tijdschrift. Methode: op de bank paprikachips en belegd brood eten. De organismen creeren als vanzelf hun biotoop, terwijl jij straks met de eer strijkt! .TEVormloosheid. De bank is niet bedoeld om op te zitten. Wel mag: hangen liggen en erop springen. Deze activiteiten moeten in het model herkenbaar zijn door middel van random-uitzakking. Optioneel: schoenafdrukken en scheuren. Methode: geef een feestje en voer een soepel deurbeleid.

    • Aranka Klomp