NCM krijgt nieuwe Duitse concurrent

De Allgemeine Kreditversicherung Aktiengesellschaft (AKA) opent begin november een filiaal in Amsterdam, vlakbij het hoofdkantoor van de Nederlandse kredietverzekeraar NCM. AKA, de op twee na grootste kredietverzekeraar in Duitsland, is voor 75 procent eigendom van het Franse Coface. Het concern biedt werk aan ongeveer 550 mensen en verzekerde vorig jaar een omzet van ruim honderd miljoen mark. Dat komt overeen met de omvang van het Nederlandse deel van NCM.

Momenteel is de Duitse AKA al in Nederland actief voor dochterbedrijven van veertig grote Duitse bedrijven. Middels het eigen filiaal in Amsterdam wil de Duitse herverzekeraar zich ook storten op het Nederlandse bedrijfsleven.

AKA is de op twee na grootste kredietverzekeraar in Duitsland, na Hermes en Gerling. Deze laatste twee bedrijven hebben beide al een eigen vestiging in Nederland.