GESCHIEDENIS

Naam: Teun de Nooijer (22) Beroep: student/hockeyer

“Nadat ik mijn diploma had gehaald aan het VWO in Alkmaar, heb ik gekozen voor de studie geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben dit gaan doen omdat ik geschiedenis het leukste vak vond op de middelbare school. Niet dat ik er altijd het hoogste cijfer voor haalde. Maar met huiswerk begon ik altijd met geschiedenis.

“Ik ben in ieder geval niet met de studie begonnen met het oog op wat ik er later mee kon doen. Mocht ik het afronden, dan zie ik dat later wel weer. Ik ken wel mensen die ook geschiedenis hebben gestudeerd en toch vrij makkelijk een baan hebben gevonden.

“Ik heb op de middelbare school wel redelijk wat folders ingezien voor andere studies, maar geschiedenis stond voor mij eigenlijk vast. Toen ik wat jonger was, heb ik ook wel aan biologie gedacht, maar geschiedenis leek me gewoon het leukste. Ik heb nog wel uitgebreid met mijn broer gesproken, die het ook heeft gestudeerd. Ook met mijn ouders was er wel enig overleg, maar ze hebben nooit gezegd dat ze het er niet mee eens waren.

“Daarbij kwam dat Amsterdam dichtbij mijn hockeyclub Bloemendaal ligt. Ik was niet van plan om van club te wisselen om bijvoorbeeld in Groningen te kunnen studeren. Amsterdam is voor mij de leukste plaats om te leven. Ik kende hier aardig wat mensen en ik heb vrij snel een kamer kunnen vinden. Dus dit kwam gewoon het beste uit.

“Ik heb de studie niet gekozen omdat de inhoud het beste te combineren was met het hockey. Dat geldt eigenlijk alleen voor de woonplaats. Maar achteraf komt de studie wel goed uit. Je moet veel lezen. En aangezien ik veel weg ben, kan ik me in het vliegtuig of in het buitenland met mijn studie bezighouden.'

    • Tijn Kramer