Buitenland

Spanje Filips in het Prado

In het kader van de herdenking van de vierhonderdste sterfjaar van Filips de Tweede organiseert het Prado Museum een speciale tentoonstelling gewijd aan de kunstschatten die de vorst bij zijn leven verzamelde of liet vervaardigen. Pronkstuk: wereldpremiere van Dick Crabeth's originele cartons die dienden als basis voor de gebrandschilderde ramen die Filips cadeau deed aan de Sint Jan in Gouda. Te zien in het Prado Museum tot 10 jan, Madrid Paseo del Prado, toegang 500 peseta's.Stripart in Barcelona

Onder de noemer Stripart 98 organiseert het Centre Civic del Guinardo in Barcelona een tentoonstelling van 22 jonge kunstenaars, aktief in verschillende disciplines. Met schilderijen, beeldhouwwerk, plastieken, installatie en grafische vormgeving. Van 13 tot en met 22 okt in het Centre Civic, Avenida Virgen de Montserrat 134. Inl 00-34934503987.

Flamenco Directo in Madrid

Wie wil weten hoe de vlag erbij hangt bij de nieuwe generatie Flamenco kunstenaars kan terecht bij Flamenco Directo, van het Nuevo Ballet Espanol van Angel Rojas en Carlos Rodriguez. Fusie van ballet flamenco en meer jazzy invloeden. Te zien t/m 2 nov in het Teatro de Madrid La Vaguada, inl en reserveringen via 00-34902488488 of 00-34917301750.

En verder

T/m 18 okt presenteren Monti & Cia hun Klowns; klassieke paljassen die het circus overstijgen in Teatro Albeniz in Madrid 00-34 915318311; tentoonstelling van Braziliaanse fotograaf Salgado in Gijon, Centro Municipal El Llano, t/m 22 okt