Belbedrijf Groningen schept honderden banen

Het belbedrijf SNT Telefoondiensten gaat zijn vestiging in Groningen fors uitbreiden. Binnen twee jaar komen er 500 a 600 arbeidsplaatsen bij. Daarvoor investeert het bedrijf 10 miljoen gulden. Omgerekend naar fulltime arbeidsplaatsen gaat het om ongeveer 300 banen.

De Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) en de gemeente Groningen hebben bemiddeld bij de uitbreiding van SNT. In Groningen staat al een belcentrum waar 110 mensen werken.

SNT Telefoondiensten is een werkmaatschappij van SNT Holding, dat vestigingen heeft in zes plaatsen in Nederland. SNT is marktleider en voert in opdracht van derden telefoongesprekken. Het bedrijf verzorgde vorig jaar 9,7 miljoen gesprekken.

Dit jaar groeit dat aantal naar verwachting tot 13 a 14 miljoen gesprekken. Het bedrijf denkt een omzet te kunnen boeken van 100 miljoen gulden, een toename van ruim 60 procent vergeleken met vorig jaar.