Asea Brown Boveri koopt Elsag Bailey

Het Zweeds-Zwitserse elektro- en machinebouwconcern Asea Brown Boveri (ABB) neemt het automatiseringsbedrijf Elsag Bailey over voor 2,1 miljard dollar (3,9 miljard gulden). Het bedrag is inclusief 600 miljoen dollar aan schulden, zo heeft ABB gisteravond bekendgemaakt.

ABB heeft een bod uitgebracht van 39,30 dollar per aandeel. Daarover is al overeenstemming bereikt met het Italiaanse staatsbedrijf Finmeccanica, dat met een belang van 53 procent meerderheidsaandeelhouder van Elsag is.

Elsag Bailey, om belastingtechnische redenen gevestigd in Nederland, heeft een sterke positie op het gebied van procesautomatisering. Het bedrijf telt 11.000 werknemers, verspreid over meer dan dertig landen. De omzet bedroeg vorig jaar 1,5 miljard dollar (2,8 miljard gulden). (ANP)