NOGMAALS SALSA'S

Op veler verzoek nog een paar recepten voor salsa's. Allereerst een soort basis-salsa waarop gevarieerd kan worden door toevoeging van blokjes avocado of maiskorrels. Die salsa doet het onder meer goed bij quesadilla's. De avocado-variant is prima geschikt als saus om tortillachips in te dopen. De mais-versie (corn salsa) leent zich uitstekend voor gerechten met kip, kalkoen, zalm en koteletten. Salsa's hebben even tijd nodig om op smaak te komen. Zet ze daarom weg in de koelkast en haal ze daar een half uur voor serveren uit.

Quesadilla's maak je door bijvoorbeeld een bloemtortilla te beleggen met salsa en kaas of andere vulling en dat af te dekken met een tweede tortilla. Dan bakken en in punten snijden. Quesadilla's kunnen dienen als voorgerecht of borrelhap.

Snijd voor het basisrecept de tomaten in blokjes, pel en snipper de ui, hak de koriander fijn. Roer alles door elkaar en doe er zout naar smaak bij. Gebruik voor de avocadosalsa 1 of 2 avocado's. Pel die en snijd ze in blokjes en roer de blokjes door de salsa. Voor de corn salsa: roer 1 blikje maiskorrels door de basis-salsa.

Tot slot een frisse perziksalsa. Smaakt goed bij gegrilde kip, vis of eendenborst. Pel de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in smalle ringen en de paprika in blokjes. Meng alles in een kom en voeg zout naar smaak toe.

    • Annelène van Eijndhoven