MGM ziet alsnog af van aankoop films Polygram

De Amerikaanse filmstudio MGM heeft de onderhandelingen met het Canadese Seagram over de aankoop van de filmbibliotheek van Polygram stopgezet.

Begin deze week werd bekend dat MGM voor bijna 400 miljoen dollar (ongeveer 750 miljoen gulden) de filmbibliotheek zou overnemen. Nadat MGM inzage kreeg in nieuwe financiele gegevens, zou op het laatste moment echter onenigheid over de waarde van de bibliotheek zijn ontstaan.

Polygram bevestigt dat MGM gesprekken over de verkoop heeft gestopt en onthoudt zich van verder commentaar. Seagram sloot eerder dit jaar een overeenkomst voor de overname van Polygram, dat voor 75 procent in handen is van Philips.

Omdat de verkoop nog niet is afgerond, heeft Seagram nog geen zicht in alle financiele details van de filmbibliotheek.

Daarbij komt dat MGM binnenkort voor 500 miljoen dollar aandelen wil uitgeven om de vermogenspositie te verstevigen. Dat bedrag zou bij aankoop van de bibliotheek met zo'n 250 miljoen dollar verhoogd moeten worden.

Analist A. Moons van ING Barings meent dat de aankoop van de filmbibliotheek door MGM de buitenwereld op dit moment niet zou aanspreken. Hij sluit niet uit dat MGM de bibliotheek na de emissie alsnog koopt.