Grontmij en AVR samen in bod op VAM

Het ingenieursbureau Grontmij werkt samen met Afvalverwerking Rijnmond (AVR) om een bod uit te kunnen brengen op het vuilnisbedrijf VAM in Wijster. De bedrijven willen een gezamenlijke onderneming oprichten voor het overnameplan.

Grontmij houdt zich naast ingenieurswerk ook bezig met de exploitatie van een aantal vuilnisbedrijven in het noorden van het land. Het bedrijf hoopt dankzij de inlijving van het staatsbedrijf VAM goedkoper te kunnen werken.

Grontmij mag de VAM niet in zijn eentje overnemen. Het ministerie van Landbouw, dat het leeuwendeel van de aandelen in handen heeft, wenst namelijk dat de nieuwe eigenaar van de VAM een bedrijf is dat door de overheid beheerst wordt. Afvalverwerking Rijnmond is zo'n bedrijf. AVR en Grontmij werken al in een aantal projecten samen.