De olijke tweeling gaat op kamp

Zijn ze er nog, meisjes die de boeken over `de olijke tweeling' verslinden of de `Pitty gaat naar kostschool'-reeks? Zij zullen vast een hoop lol beleven aan de remake van de Disney-klassieker Dubbel & Dwars (zoals de jolige Nederlandse vertaling van The Parent Trap luidt). Samen met hun moeders natuurlijk. En met een beetje doorbijten, want ruim twee uur is wel erg lang voor een film die er alleen maar over gaat hoe dolletjes het is om zes weken op zomerkamp te zijn, te ontdekken dat je eigenlijk een tweeling bent en dan samen met je zusje te proberen om je gescheiden ouders weer bij elkaar te krijgen.

Dubbel & Dwars (voor een doelgroep die al lang hoort te kunnen lezen maar toch een geexalteerd vrolijke nagesynchroniseerde versie voorgeschoteld krijgt) moet het hebben van z'n besproete en roodharige hoofdrolspeelster Lindsay Lohan in een strak geregisseerde dubbelrol. Nu eens is ze een Engels nufje, dan weer een Californische doerak, maar allebei met excentrieke eigenaardigheden, zoals een passie voor pokeren en schermen, die wel genetisch bepaald moeten zijn. Dat zulke leuke meisjes zulke saaie ouders (gespeeld door Dennis Quaid en Natasha Richardson) hebben is het zwakste punt van de film, temeer daar er veel tijd wordt besteed aan het motiveren van de redenen waarom de ouders ooit eens verliefd werden, uit elkaar gingen en dan toch weer bij elkaar zouden moeten komen. Maar er moest voor de moeders van de meisjes voor wie deze film bestemd was toch ook iets herkenbaars in deze film zitten, hoor je het succesduo achter eerdere familiefilms als Baby Boom en Father of the Bride I & II Nancy Meyers (scenario/regie) en Charles Shyer (productie) denken.

    • Dana Linssen