ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Verslag van het Kamerdebat over de asielzoekersproblematiek en een reportage over Kashmir waar ministers uit Pakistan en India bij elkaar zijn om over de bestaande grensconflicten te overleggen. Ned.2, 17.35-18.43u.

Studio RKK. Kardinaal Simonis praat over Johannes Paulus II die twintig jaar paus is. Verder o.a. BZN-zanger Jan Keizer en een discussie over het huidige asielbeleid met Kamerlid Kamp (VVD) en John van Tilborg van de vluchtelingenorganisatie Inlia. Ned.1, 18.58-19.29u.

Netwerk. Over de groeiende weerstand onder voetbalclubs tegen de persoongebonden clubcard en een reportage over het schrijnende tekort aan opvangplaatsen voor moeilijk opvoedbare jongeren. Ned.1, 20.31-21.07u.

Nova. De dramatische val van het aandeel van het softwarebedrijf Baan, een reportage over de Bijzondere Bijstands Eenheid van de politie die ingezet wordt bij de bestrijding van terroristische activiteiten en de tentoonstelling over prinses Marianne (1810-1883), dochter van koning Willem 1 der Nederlanden. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

Yoy. Portret van de 26-jarige hiphop zangeres Aziza A. die zich in Berlijn als een vis in het water voelt. Als kind van een Turkse gastarbeider mengt ze traditionele Turkse klanken met hiphop beats en Turkse en Duitse teksten. Ned.1, 18.27-18.58u.

Black Britain. Over aanhangers van de islamitische groepering Nation of Islam in West Londen en een interview met hun leider Louis Mohammed. BBC2, 20.30-21.00u.

Werken aan werk: Vitesse. Eerste deel van een tweedelige serie over de voetbalclub Vitesse die hogerop wil. In deze aflevering de ambities van voetbalvoorzitter Karel Aalbers om van zijn club een Europese topclub te maken en wat dat voor het vaste personeel van de club betekent. Ned.3 21.00-21.25u.

Gesundheitsmagazin Praxis. Vanavond o.a. aandacht voor voedselallergie, vliegangst en pijnbestrijding. Duitsl.2, 21.00-21.45u.

Kaap de Goede Hoop.

Het derde deel van een serie over mannen en gezondheid gaat vanavond over zaadbalkanker. Verder een portret van de doofblinde Hans die samen met zijn hond bijna alles zelfstandig doet en een project van leerlingen van een Rotterdamse school over volksgeloof en geluk. Ned.3, 21.25-21.55u.

Het derde oog. Mare-Rouge, een plaatsje in de buurt van Le Havre, wordt geteisterd door overvallen en vechtpartijen. Omdat de jonge daders geen respect tonen voor de politie is de Trait d'Union opgericht, een bonte vereniging van winkeliers ambtenaren en allochtonen die maar een doel heeft: de orde in de plaats terug te doen keren. Belg.2, 22.40-23.30u.

AMUSEMENT

Het blauwe licht. Anil Ramdas praat naar aanleiding van o.a. een documentaire over New Ages-managers en een religieus reisverslag met de directeur voorlichting van het ministerie van justitie Annemarie Stordiau, de musicus Willem Breuker en de schrijver Stephan Sanders. Ned.3 19.58-20.33u.

TeeVee Studio. Operazangeres Roberta Alexander kijkt terug op eerder uitgezonden televisiefragmenten. Ned.1, 0.00-0.35u.

SPORT

Studio sport. Onder meer beelden van de WK-kwalificatiewedstrijd Moldavie-Duitsland en het marathonschaatsen in Utrecht. Ned.2, 20.30-21.50u.

MUZIEK

2 meter sessies. Herhaling van eerdere uitzendingen uit 1985 van de Engelse band Radiohead en nieuw opgenomen materiaal met Kent en Drugstore. Ned.3, 23.23-0.05u.

KUNST

C land. O.a. aandacht voor de jaarlijkse Buchmesse in Frankfurt. Ned.3, 20.33-21.00u.

Moviebox. In deze aflevering staan de films Hoodlum, Mousehunt, As Good As It Gets, Retroactive en U-Turn centraal. SBS6, 23.25-23.55u.

FILM

. A River Runs through It (Robert Redford, 1991, VS).

Zie Film-vooraf. RTL5, 20.30-22.45u., met reclame.

Shoot To Kill / Deadly Pursuit (Roger Spottiswoode, 1988, VS). Verzorgde thriller, waarin berggids Tom Berenger politieman Sydney Poitier in de binnenlanden van Brits-Columbia bijstaat tijdens jacht op ontsnapte misdadiger. Schurk heeft Berengers vriendin Kirstie Alley gegijzeld. SBS6 20.30-22.30u., met reclame.

The Brothers McMullen (Edward Burns 1994, VS). `Onafhankelijk' Amerikaanse low-budget-film van de latere regisseur van She's the One is `gedeeltelijk autobiografisch' portret van drie Iers-Amerikaanse broers op Long Island. Obligate opnamen van pratende mannen, in de auto of op een stoepje, bierflesjes onder handbereik, die vooral hun angst voor relaties met vrouwen en de last van katholiek schuldbesef breed uitmeten. Belg.2, 20.30-22.10u.

Xime (Sana Na N'Hada, 1994, Guinee-Bissau/Portugal). Door de Nederlanders Joop van Wijk en Melle van Essen geschreven en gefotografeerde Europees-Afrikaanse coproductie geeft schematisch beeld van het Guinee in de jaren zestig, ten tijde van de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Portugezen. Elk shot kan op de Novib-kalender. TV5, 22.35-0.30u.

Captains of the Clouds (Michael Curtiz, 1942, VS). Wervend heroisch oorlogsdrama waarin James Cagney in dienst van de Canadese luchtmacht zijn lef bewijst. Duitsl.1 0.50-2.40u.

Leuchtfeuer (Wolfgang Staudte, 1954, DDR/Zweden). In het jaar voorafgaand aan Ciske de rat draaide Staudte een verdienstelijk drama over in hongersnood verkerende eilandbewoners. Zij laten een schip stranden en merken tot hun schrik dat er kinderen aan boord zijn. Duitsl.2, 1.15-2.45u., zwart-wit.