Veel tipgevers over viervoudige moord

Bij de Tilburgse politie zijn 130 tips binnengekomen over de viervoudige moord van afgelopen juli in Hilvarenbeek. Aanleiding was een uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht waarin uitgebreid aandacht werd besteed aan de moorden.

De moordzaak deed in juli veel stof opwaaien, omdat twee van de slachtoffers lid waren van de bekende Hilvarenbeekse familie Taminiau. De broers Polle en Frank werden, samen met de Maastrichtenaren Nico van Golde en Rinus den Boer, vermoord op een bospaadje aangetroffen. De politie gaat er vanuit dat de broers, die op een nabijgelegen landgoed woonden, bij toeval op een criminele afrekening zijn gestuit en daarom zijn vermoord. Het Maastrichtse duo was jarenlang actief in de drugshandel. De politie heeft zich bij het onderzoek tot nu toe ook vooral op het criminele milieu rond de beide Maastrichtenaren geconcentreerd.

Volgens een woordvoerder is de politie verbaasd over het aantal tips. Kijkers kwamen vooral met aanwijzingen over een man met paardenstaart die bij het landgoed zou zijn gezien. De Tilburgse politie kan nog niet zeggen of de tips ergens toe zullen leiden. Het natrekken zal enkele weken duren.

Niet bekend