TIENERHELDEN

Sinds kort is Roos van Ochten, die al jaren naar GTST kijkt, ernstig fan van naamgenoot Roos Alberts, een rol die in de serie gespeeld wordt door actrice Guusje Nederhorst. Waarom Roos? “Roos is gewoon mijn smaak nu. Ook al zeggen sommige vriendinnen dat Linda leuker is. Eerst was ze een beetje stil, maar ze is echt een gezellige meid met uitstraling geworden. En ze is een vreselijk goede actrice - dat vind ik ook belangrijk.'

In het gedrag van wildvreemde mensen herkent ze wel eens Roos Alberts: “Soms loop ik door de stad en reageert iemand in de winkel precies zoals Roos dat zou doen. Ze is een beetje een wazig tiepje, dat iedereen probeert te helpen.'Volens haar is de beste scene die Roos ooit gespeeld heeft, die waarin ze net weet dat haar man Arnie verongelukt is. “Ze was toen zwanger en liep de half geschilderde babykamer in. Toen ze een lampje zag dat Arnie nog voor de baby gekocht had, moest ze heel erg huilen. Soms huilt een actrice wel, maar komt het verdriet toch niet goed over. Dat was hier wel anders.' En dan nog iets: Roos van Ochten hoopt wel dat de schrijvers van de serie Roos niet ook dood laten gaan: “Dat gebeurt zo vaak, het wordt echt saai'.