Ronald Spelbos na drie jaar weer trainer bij NAC

Voetbaltrainer Ronald Spelbos keert na drie jaar terug bij eredivisieclub NAC. Hij tekende vanmorgen een contract dat hem tot komende zomer aan de Bredase club bindt. Spelbos (44) is de vervanger van de Duitse trainer Herbert Neumann, die vorige week een overeenkomst met Vitesse is aangegaan.

Afgelopen seizoen werkte oud-international Spelbos bij het Nederlands elftal. Hij maakte rapporten over de tegenstanders van Oranje. Daarvoor was hij achtereenvolgens trainer bij DOVO, FC Twente (assistent) NAC, Vitesse en FC Utrecht. Als trainer van FC Utrecht kreeg Spelbos in 1996 hartklachten, die hem tijdelijk aan de kant hielden. Een jaar later werd hij wegens tegenvallende resultaten aan de kant gezet bij FC Utrecht. Spelbos had meer succes in zijn eerste periode bij NAC. Onder zijn leiding promoveerde de club naar de eredivisie. Op het hoogste niveau groeide NAC uit tot een aantrekkelijk spelende subtopper. Na zijn vertrek naar Vitesse ging het bergafwaarts met NAC. Dit seizoen heeft de club slechts zes punten uit acht duels behaald.