Prijs voor affiche show Van 't Hek

Het affiche voor de voorstelling De waker, de slaper en de dromer van Youp van 't Hek is dit jaar de winnaar van de Theateraffiche Prijs. De jury prees de `nonchalante eenvoud die bijzonder doeltreffend is'. Het affiche, ontworpen door Marijke Meester en Joep Paulussen, toont een foto van een afbladderende deurpost met diverse bellen en naamplaatjes die samen de tekst vormen - een verwijzing naar het studentenhuis waarin Van 't Hek zijn voorstelling had gesitueerd.

De prijs, die zeven jaar geleden is ingesteld door het Theater Instituut Nederland, bestaat uit 5000 gulden en een plaquette. Niet eerder werd een affiche uit de vrije sector bekroond. In totaal werden 588 affiches ingezonden; een selectie daaruit hangt tot eind deze maand in de binnenstraat tussen het Muziektheater en het Stadhuis van Amsterdam.