Politie houdt handelaren in vrouwen aan

De politie van Nijmegen heeft drie mensen opgepakt die verdacht worden van vrouwenhandel. De drie, twee vrouwen en een man, zouden vrouwen uit de Dominicaanse Republiek en Nigeria gedwongen hebben als prostituee in Nederland te werken. De politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn.

De drie verdachten, bekenden van elkaar, werden aangehouden in Amsterdam, Neede en Meppel. Een van de vrouwen beschikte over een groot aantal valse identiteitspapieren. Beide vrouwen hadden een gasalarmpistool. Aanleiding tot het onderzoek was een routinecontrole in de rosse buurt van Nijmegen, waar in maart een 28-jarige vrouw uit de Dominicaanse Republiek werd aangetroffen die tegenover de politie te kennen gaf dat ze gedwongen werd in de prostitutie te werken. Later bleek ook een 15-jarig meisje uit Nigeria door de drie verdachten gedwongen te worden in de prostitutie te moeten werken. Zij is weggelopen en sindsdien spoorloos. Uit het onderzoek bleek dat de vrouwen met valse papieren naar Nederland werden gehaald onder het voorwendsel dat ze in de horeca aan het werk konden. Voor de overkomst moesten ze geld lenen van de drie verdachten, die de vrouwen vervolgens dwongen in de sex-industrie te werken. Als ze niet wilden meewerken, zouden ze het geleende geld met woekerwinsten moeten terugbetalen. Ook zou zijn gedreigd hun illegale status bekend te maken.