IMF stelt missie naar Rusland uit

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een missie naar Rusland, die voor vandaag op het programma stond, tot eind oktober uitgesteld. De delegatie komt niet naar Moskou omdat de Russische regering nog geen deugdelijk economisch plan heeft gepresenteerd.

De IMF-delegatie zou in Moskou gaan praten over het hervatten van de kredietverlening aan Rusland. Het IMF had half september de uitbetaling van een krediet van 3,4 miljard dollar opgeschort. Dat krediet maakte onderdeel uit van een in juli overeengekomen totaalpakket van 22,6 miljard dollar. Sinds het aantreden van de nieuwe regering van premier Jevgeni Primakov heeft het IMF herhaaldelijk gepleit voor een deugdelijk economisch plan. De Russische minister van Financien Zadornov zei zondag dat de situatie zo ingewikkeld is dat een samenhangend economisch programma niet voor het einde van dit jaar is te verwachten. De Russische regering heeft steeds gezegd dat nieuwe leningen voor het einde van het jaar hard nodig zijn. ..TE: Centralebankpresident Viktor Gerasjtsjenko en Primakov hebben tijdens de jaarvergaderingen van het IMF en de Wereldbank, vorige week in Washington, nog geprobeerd leningen los te peuteren. Bij deze pogingen kregen ze van het IMF nul op het rekest. (AFP)