Selectie; Radio

Supplement. De componist Charlemagne Palestine behoort tot de vroege generatie van de Amerikaanse Minimal Music.

Berucht zijn zijn uren durende piano performances uit de zeventiger jaren. Na een jarenlange compositorische stilte heeft Palestine de muzikale draad weer opgepakt - Supplement verstrekte hem een compositieopdracht. Vanavond de wereldpremière van dit nieuwste werk. In het tweede gedeelte van de uitzending aandacht voor de Britse componist Gavin Bryars. Op veler verzoek onder meer een herhaling van zijn compositie The Sinking Of The Titanic. Radio 4, 20.02-0.02u.

De Avonden. Vandaag: instrument en karakter. Kun je jazz leren spelen op een coservatorium? Heeft het zin soli van Charlie Parker na te spelen van bladmuziek? De saxofonisten J.C. Tans, Peter van Bergen, Vera Vingerhoeds en Maarten van Norden demonstreren hoe hun 'toon' tot stand kwam. Radio 5, 22.02-24.00u.